Закарпатці обирають зустріч Нового року …під сонцем

Де цього року модно зустрічати Новий рік? Що обирають закарпатці – теплий Єгипет чи засніжені Татри? Чи, може, місцеві турбази та гірськолижні курорти? У рамках спецпроекту «Свято наближається»  журналісти вирішили з’ясувати, які саме країни найбільше приваблюють закарпатців та куди найчастіше відправляються мешканці Закарпаття для зустрічі Нового року. Закарпатцям взимку хочеться сонця. Саме тому найбільш популярним туром, за інформацією практично всіх туристичних агентств краю, – є сонячний та спекотний Єгипет. Як розповів директор мережі туристичних агенцій «Поїхали з нами» Іван Синетар, найбільшим попитом у краян сьогодні користується країна пірамід та фараонів. «Закарпатці хочуть тепла та сонця в зимовий період, – пояснив він. –  Тому і їдуть найбільше в Єгипет. За рахунок чого він такий популярний? По-перше, туди не потрібна віза, а це суттєвий фактор. По-друге, в цій країні відпочинок досить дешевий порівняно з іншими курортами, а по-третє, там в цей час досить тепле море, про яке мріють холодними січневими вечорами». Він додає, зима –чудовий час для відвідин Єгипту, адже порівняно невисока температура дає змогу насолодитися всіма історичними принадами регіону, а не «вмирати» там в готелях від спеки. Сьогодні відпочити 7 днів з all inclusive в 4-ох зірковому готелі Шарм ель Шейху, Хургади або Дахаба коштує від 800 доларів і вище. Другі за популярністю в східному напрямку є Об’єднані Арабські Емірати, а  ось у славнозвісну Туреччину взимку взагалі не їдуть, і навіть не через скандал з туроператором, а, скоріше за все, через холодні зими. В січні там робити просто нема що – холоду і вдома вистачає.

«Буковель» дорожчий за Словаччину

Ті закарпатці, яким все-таки до душі лапатий сніг та хуртовини, для відпочинку під час новорічно-різдвяних свят обирають європейські країни з гірськолижними курортами. Серед таких найбільш популярними серед закарпатців є Австрія та Словаччина, або так звані курорти «низьких Татр». Тут відпочинок на новорічні свята в 4-х зірковому готелі коштує від 140 євро за добу. За ці гроші можна ще й поснідати та на  лижах прокататися. Також закарпатці дуже цікавляться турами до сусідньої Угорщини, а також до Німеччини та Франції. Одним словом, куди душа забажає. За розповідями турагенцій, одним з найбільш популярних турів, який користується попитом у краян, – це тур через Австрію та Угорщину, який коштує  за 115 євро. У цю вартість входить транспорт, проживання та сніданки. Окремо слід заплатити за візу, яка коштує 35 євро.

До речі, найдешевший новорічний тур так само пролягає через ці країни, але з менш насиченою програмою. Коштує від 70 євро, але якщо його замовляти наперед ще восени. Сьогодні, на жаль, таких пропозицій вже не знайти. До того ж, як повідомили у вищезгаданій мережі туристичних агенцій «Поїхали з нами», на новорічні тури практично вже нема квитків. «Забронювати почали ще з осені, – зазначив Іван Синетар. –Тому навіть за місяць до Нового року замовити квитки було практично нереально».

До речі, користуються попитом у туристів і наші Карпати. «Люди цікавляться можливістю відпочити в Україні, – розповів директор мережі туристичних агенцій «Поїхали з нами», – здебільшого обирають «Буковель». Але там ціни не надто низькі. Є навіть готелі, де відпочити дорожче, ніж в 4-ох зірковому готелі на гірськолижному курорті Словаччини». Цікавляться в тур фірмах і закарпатськими турбазами – Красія, Пилипець, Драгобрат. Ціни там не надто високі – номер за добу зі сніданком коштує від 150 грн..

Від Гоа до Австралії

А ще закарпатцям хочеться.. .екзотики»! Як розповідає менеджер мережі туристичних агенцій «Поїхали з нами» Руслана Готра, клієнти інколи обирають доволі екзотичні країни, такі як острова Гоа або Балі. Буває, їздять справжні «екстремали» і в Індію. «Був у нас випадок, коли ужгородець хотів поїхати в Австралію, – розповіла Руслана Готра, – але це було не  на новорічні свята. Проте свою мрію він так і не здійснив, бо треба було зібрати багато документів та витратити на це багато грошей». Не їдуть закарпатці і до Діда Мороза в гості. На жаль, відпочивати краяни не бажають ані на батьківщині Санта-Клауса у Фінляндії, ані у Діда Мороза десь у Сибірі. Або дорогувато, або не популярно…

І в контексті цієї новорічної теми варто ще раз згадати про мережу туристичних агенцій «Поїхали з нами». У цій туристичній агенції пропонують новорічні автобусні та авіатури у Польщу, Угорщину, Австрію, Словаччину, Чехію, Францію. Італію, Іспанію –  тобто у всі європейські країни. Пропозицій багато і на будь-який смак. У туристичній мережі дуже приємні ціни й система постійно діючих знижок. А ще нерідко – цікаві акції. Приміром, така популярна, як «Приведи друга». Тобто якщо ви порекомендували своєму знайомому обрати агенцію «Поїхали з нами», то при купівлі своєї подорожі отримаєте знижку 5%. Але це не єдині цікаві пропозиції. І хоча практично всі тури від цієї мережі вже розкуплені за місяць наперед, але краянам ще може пощастити. Залишилися кілька цікавих пропозицій до Франції на 10 днів з виїздом 29 грудня, а ще є повітряні тури до Європи. Отож, поспішайте і ваші мрії зустріти Новий 2011-ий рік у Європі чи на березі Червоного моря ще може здійснитися!

Дмитро ГОНЧАР, “Закарпатська правда”

Karpatnews.in.ua