Ужгород: Через суцільну ковзанку на вулицях травмувалися більше 100 городян

Як повідомив  головний лікар Ужгородської міської клінічної лікарні Іван Курах в обласному центрі Закарпаття різко зросла кількість травмованих через ожеледицю на дорогах міста. Головний лікар пояснює таку ситуацію із неналежною роботою ужгородських ЖРЕРів.

Не розчищаються та не посипаються мучкою, як слід, прибудинкові території: «Біля будинків протягом цілого тижня була суцільна ковзанка. ЖРЕРи не працюють, як належить. Цьогоріч травмованих від падінь через ожеледь значно більше. Торік було 128 випадків за цілу зиму. А цього року лише за тиждень (з 13-го по 19-те грудня)  маємо вже 101 випадок. Травми найрізноманітніші – починаючи від забитих місць і закінчуючи переломами», – розповідає Іван Курах.

Тільки за останні вихідні дні до травмпункту Ужгородської міської клінічної лікарні поступило 30 ужгородців, що травмувалися на вулиці. Найбільше травм (на вулиці) ужгородці отримали в понеділок та суботу (по 18 випадків). Загалом за тиждень травмувалося 242 мешканці обласного центру, з них через ожеледь – 101. В основному люди травмують гомілкостоп, стегна, п`ятки, плечі.

Щодо обморожень, то поки що з таким діагнозом закарпатці до міської лікарні не поступали. Виняток – випадок із закарпатським заробітчанином, мешканецем Свалявського району, що травмувався в Києві і поступив до Ужгородської ЦМКЛ у важкому стані. У нього відморожені дві ступні.

Віктор Тар, KARPATNEWS.in.ua