Володимир Кличко пожертвував 752 тис. євро для дітей

Український боксер Володимир Кличко пожертвував 752 тис. євро на користь дитячої благодійної організації “Серце для дітей”, створеної німецьким видавництвом “Аксель Шпрінгер”.
Як повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу у ФРН, напередодні ввечері у Берліні пройшов щорічний благодійний гала-вечір, організований видавництвом “Аксель Шпрінгер”. У прямому ефірі телеканалу ZDF відомі діячі кіно, спорту та телебачення телефоном приймали приватні пожертви на користь дитячої організації. Гостем вечора був британський принц Гаррі, який отримав відзнаку “Золоте серце” як засновник дитячого благодійного фонду “Sentebale”.

За один вечір організація “Серце для дітей” зібрала рекордну суму. Телеглядачі пожертвували загалом майже 13 млн 248 тис. євро. Цілий мільйон євро приніс проданий блакитний светр тренера німецької збірної з футболу Йоахіма Лева, що той носив як талісман під час чемпіонату світу в ПАР. Володимир Кличко додав до загальної суми пожертви 752 тис. євро, аби підвести її до 14 млн. Насамкінець один німецький бізнесмен збільшив суму ще на 10%, в результаті чого на рахунок фонду надійшло 15,4 млн євро.

Німецька благодійна організація “Серце для дітей” (Ein Herz fur Kinder) була заснована видавництвом “Аксель Шпрінгер” (Гамбург) у 1978 році. Її завданням є допомога дітям у всьому світі.