Закарпаття: 32-річного краянина зловили на контрабандному переміщенні через кордон чотирьох автомобілів на півмільйона гривень

Коли наприкінці минулого тижня у пункт пропуску «Косино» митного поста «Виноградів» Чопської митниці заїхав 32-х річний мешканець Закарпатської області, він не здогадувався, що митникам відомо про його незаконні оборудки з легковими автомобілями.

Під час здійснення  митно-прикордонного контролю було встановлено, що за минулі кілька місяців через різні пункти пропуску громадянин України незаконно переправив до України чотири іномарки — дві “Ауді 100”, “Форд Мондео” та “Ауді А4”.

Усі автомобілі зареєстровані у Федеративній Республіці Німеччина. Наш співвітчизник тимчасово ввозив їх на територію України без сплати митних платежів, а відтак повинен був вивезти за межі країни у встановлений законодавством термін. Однак чотири легковики загальною вартістю 459 тисяч гривень безслідно зникли на території України. Жодних пояснень, де поділися автомобілі, чоловік працівникам митниці не надав.

Таким чином, громадянин України розпорядився без дозволу митного органу транспортними засобами, що перебували під митним контролем. А оскільки зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 336 Митного кодексу України, працівники митниці склали відповідні протоколи.

Проводиться розшук автомобілів.

Прес-служба Чопської митниці