Закарпаття: На українсько-угорському кордоні вилучають психотропні медпрепарати

Одразу три протоколи складено чопськими митниками відносно двох українців та одного угорця, які намагались перевезти через українсько-угорський кордон заборонені медпрепарати. Наркотичні таблетки через кордон не пройшли.

У двох випадках наші співвітчизники, перетинаючи в якості пасажирів пункт пропуску «Тиса» в спрощеній зоні митного контролю – «зелений коридор», без будь-яких дозвільних документів хотіли перемістити 40 пігулок, що містять наркотичні речовини. Зокрема, 20 пігулок «Седалгін Нео» з вмістом активної речовини (фенобарбіталу та кодеїну фосфату гемігідрату) та 20 шт. – «Гідазепам ІС», що також містять активну речовину. Обидва медичні препарати віднесені до наркотичних та психотропних засобів, обіг яких обмежено. Таблетки знаходились серед особистих речей пасажирів, які везли їх до Італії.

У третьому випадку громадянин Угорщини у пункті пропуску «Вилок» «забув» повідомити інспекторів про наявність у нього 100 пігулок медпрепарату іноземного виробництва «Frontin», який теж заборонений для переміщення через митний кордон України. Пояснив, що не мав наміру приховувати медпрепарат, придбав його у сільській аптеці в Угорщині для власних потреб, але дозвільних документів при собі не мав.

Тож після складення протоколів 140 пігулок вилучено.

Прес-служба Чопської митниці