Закарпаття: У 2011 р. ціни на паливо різко піднімуться, а споживання пального — знизиться

2011 рік вітчизняним автомобілістам може запам’ятатися як рік різкого підвищення паливних цін і не менш різкого зниження споживання пального в країні, а заодно і збільшення обсягів «бодяги» на ринку.
Першим «презентом» до новорічних свят має стати чергове подовження діючих стандартів на бензини і дизпаливо (які відповідають екологічним нормам Євро 1 і Євро 2) ще на два роки. Другим – введення після більш ніж п’ятирічного перерви імпортних мит на світлі нафтопродукти.

«До впровадження нових стандартів палива в Україну виявилися не готові. Зараз в країні переобладнані три НПЗ: Одеський, Лисичанський і Кременчуцький. Але навіть ці заводи не можуть повністю задовольнити всім вимогам нових стандартів на паливо. Частина споживачів теж виявилася не готова до переходу. На минулому засіданні Експертно-аналітичної групи (ЕАГ; пройшло 23 листопада – Авт.) До Кабміну було направлено пропозицію перенести впровадження нових стандартів ще на два роки. Рішення з цього питання буде прийнято найближчим часом », – зазначив глава Держспоживстандарту Олександр Матвійчук.

Бизнес