Закарпаття: В Ужгороді відбувся “круглий стіл” з питань усиновлення

Діяльність системи усиновлення в Закарпатській області стала предметом обговорення учасниками круглого столу, що відбувся у понеділок, 20 грудня, за участі заступника голови облдержадміністрації Івана Качура, начальника служби у справах дітей Світлани Якімеліної, усиновлювачів, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу.

Начальник обласної служби у справах дітей Світлана Якімеліна повідомила, що цьогоріч в області спостерігається позитивна тенденція щодо влаштування дітей в сім’ї. З початку року створено 3 дитячі будинки сімейного типу, 11 прийомних сімей.  41 дитина цьогоріч отримала нову родину. Загалом, в краї на сьогоднішній день діють 33 дитбудинки сімейного типу, створено 51 прийомну сім’ю. Як позитив, Світлана Якімеліна відзначила той факт, що більшість цьогорічних усиновлючів є  нашими співвітчизниками.
Чимало уваги під час круглого столу було приділено питанням порядку створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, влаштування туди дітей, соціального супроводу таких закладів, здійснення контролю за умовами проживання вихованців.
Заступник голови облдержадміністрації Іван Качур передусім подякував усім, хто долучається до благородної справи – дарує батьківську любов, зігріває сімейним теплом маленькі серця. Він наголосив, що розвиток сімейних форм виховання, підтримка усиновлювачів і надалі залишається одним із пріоритетів діяльності обласної влади.
Закарпаття займає лідируючі позиції в державі за кількістю створених дитбудинків та прийомних сімей. Відрадно, що дедалі більше краян дарують своє тепло дітям, допомагають обездоленим, – зазначив Іван Качур. –  Впевнений, що державна підтримка таких родин з кожним роком буде потужнішою.
Наприкінці заходу присутні відзначили, що подібні зустрічі обопільно корисні й домовилися зустрічатися якнайчастіше. Опісля, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур виконав почесну місію: вручив усиновлювачам почесні відзнаки та  подарунки.

Прес-центр ОДА