На Чопській митниці попередили 4 спроби ввезення в Україну контрабандної побутової техніки

Щороку в грудні у пунктах пропуску Чопської митниці зростає кількість порушень митних правил, пов’язаних з необізнаністю громадян з правилами ввезення в Україну побутової техніки. Найчастіше порушують митне законодавство наші співвітчизники, які працюють за кордоном і повертаються додому на Різдвяні та Новорічні свята.

Так, цими вихідними в пункті пропуску “Вилок” митники задокументували 4 факти незаконного переміщення побутової техніки.  Три телевізори та пральну машинку загальною вартістю майже 15 тисяч гривень, намагалися ввезти з Угорщини до України з порушенням порядку проходження зон спрощеного митного контролю.

Громадянам, які мають намір ввезти на територію України побутову техніку, слід пам’ятати: згідно положень чинного законодавства, від оподаткування звільняються товари, сумарна вартість яких не перевищує 200 євро, а загальна вага не перевищує 50 кг.

Якщо з-за кордону ввозяться товари, що коштують більше ніж  200 євро, а вага складає понад 50 кг., власник зобов’язаний їх письмово  задекларувати та сплатити до Державного бюджету належні збори та платежі, повідомили у прес-службі Чопської митниці.