Ужгород: “Руську премію-2010” одержали два письменника Закарпаття — Михайло Чухран і Юрій Маслієв

18 грудня в Ужгороді відбулося нагородження лауреатів «Руської премії-2010». Ними стали два закарпатські письменники – Михайло Чухран з Королева Виноградівського району та ужгородець Юрій Маслієв.
Дипломи та премії в урочистій обстановці вручив засновник і опікун міжнародного фонду «Руська премія» Олександр Ґеґальчій.

Олександр Ґеґальчій народився і довгий час працював в Ужгороді. Останні роки мешкає в Празі. В 2005 році заснував «Руську премію» для русинських і російських письменників Пудкарпатської Русі.

– Незалежна літературна премія «Руська премія» щорічно, напередодні Дня Святого Миколая, вручається авторам, які живуть і творять на просторах віртуальної Пудкарпатської Русі і пишуть російською та русинською мовами, – сказав О. Ґеґальчій.

У попередні роки лауреатами «Руської премії» стали: Іван Петровцій та Володимир Бедзір (2005р.), Василь Матола та Фелікс Кривін (2006р.), Іван Ситар та Іван Поп (2007р.), Тамара Керча та Міла Маришева (Людмила Бородіна) (2008р.), Роман Пищальник та Людмила Кудрявська (2009р).

Щойно в ужгородському видавництві Олександри Гаркуші вийшла книга «Premija.ru». До неї ввійшли вибрані твори лауреатів попередніх років.

Тетяна ГРИЦИЩУК

На ФОТО: Михайло ЧУХРАН (зліва) та Олександр ҐЕГАЛЬЧІЙ (справа)

KARPATNEWS.in.ua