Іван Габор, УНП (Закарпаття): Об’єднання правих сил України – вимога часу!

Черговий, XII з’їзд Української Народної Партії відбувся 11 грудня в Києві. Делегати обговорили політичну ситуацію в країні, результати участі партії у виборах до місцевих рад, обрали партійне керівництво.
«Альтернативи Юрію Костенку як лідеру УНП наразі немає», – зокрема заявив у своєму виступі з трибуни з’їзду голова Закарпатської обласної організації Української Народної Партії Іван Габор. Він наголосив, що одній із найбільших правих партій в Україні потрібен саме такий лідер, а також запевнив, що делегати з’їзду від Закарпатської обласної організації УНП підтримують кандидатуру саме Юрія Костенка. За його словами, «УНП повинна гуртувати патріотичну молодь, яка наслідуватиме попередників, докладаючи всіх зусиль для розбудови могутньої, заможної, успішної держави».
З’їзд доручив керівництву УНП провести переговорний процес з іншими політичними силами правого спрямування, зокрема з партіями «За Україну», «Наша Україна», Народний рух України, УРП «Собор», для створення консолідуючого політичного центру й однієї політичної партії, оскільки подальше взаємопоборювання призведе національну перспективу незалежної України до цілковитого краху. Об’єднання мусить відбуватися на принципах відкритості, паритетності, взаємного компромісу, на основі ідеологічної єдності і спорідненості.

“Народне слово”