Україна займає 7-ме місце в світі з поширення дитячої порнографії

Україна увійшла в п’ятірку країн – виробників дитячої порнографії та зайняла сьоме місце в світі з її поширення. Про це повідомила представниця «Правозахисної організації «Спільна мета» Катерина Аландаренко.
За результати моніторингу та підготовки Громадського звіту щодо виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини, Україна разом з Росією, Білорусією та Молдовою виявилася лідером дитячої порноіндустрії.

За словами представниці «Спільної мети», 12 мільйонів із 250 мільйонів зразків конфіскованої за останні 20 років дитячої порнографії відзнято в Україні. Згідно з результатами моніторингу, 12-15 тисяч українських дітей з неблагополучних сімей на постійній основі залучено до порноіндустрії. Нагадаємо, за даними Центра соціальних експертиз Інституту соціології НАН України, з опитаних дітей віком 14-18 років 11% показували своє голе тіло; 7,8% – займалися сексом за певну плату, а 3,2% – погоджувалися сфотографуватися або знятися у фільмі в оголеному вигляді.

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF), серед сайтів, які поширюють дитячу порнографію перше місце займає США (62%), Друге Росія (28% ). Україні належить сьоме місце у світі.

За словами Катерини Аландаренко, залученню дітей до порнографічної діяльності сприяє відсутність дієвої законодавчої бази і недостатня боротьба з порнографією в Інтернет-співтоваристві.

ІА «Світ освіт»