Як на Закарпатті День енергетика святкували…

22 грудня на базі пансіонату «Енергетик», що в с. Нижні Ремети Берегівського району, відбулися урочисті збори з нагоди Дня енергетика.

Професійне свято, що співпало з Днем Святої Анни, об’єднало велику родину закарпатських енергетиків, від роботи яких залежить не тільки економічний розвиток і процвітання народного господарства, стабільна діяльність виробничих структур, соціально-культурних закладів, а й затишок і комфорт кожної оселі. Тому цього дня на адресу працівників ВАТ ЕК „Закарпаттяобленерго”, яке незмінно очолює депутат облради Василь Ковач, звучали найщиріші вітання та побажання доброго здоров»я, успіхів і всіляких гараздів.

ВАТ ЕК „Закарпаттяобленерго” – потужна енергетична система

У структурі „Закарпаттяобленерго” – 52 підрозділи, у т.ч. 15 районів електричних мереж, три гідроелектростанції, де працює злагоджений колектив спеціалістів, які роблять все для того, аби у споживачів електроенергії не виникало нарікань стосовно енергопостачання.
Як наголосив голова правління – генеральний директор компанії Василь Ковач, забезпечення стабільного й ефективного функціонування галузі є стратегічним напрямком економічної політики держави, то ж вагомим чинником її реалізації є діяльність енергетичного комплексу „Закарпаттяобленерго”.
Одне із першочергових завдань колективу – забезпечення надійного енергопостачання споживачів регіону. Тому компанія серйозну увагу приділяє технічному розвитку електромереж і використанню новітнього обладнання та технологій, і, звісно, сумлінному виконанню своїх обов’язків з боку не тільки фахівців, а й усіх працюючих. Надто важливо в цьому контексті було спрямувати зусилля колективу на питання реконструкції підстанцій, ліній електропередачі, заміні та ремонту устаткування, будівництва нових енергооб’єктів. До речі, підсумки за попередні та прожитий рік підтвердили правильність вибраного курсу.
З кожним роком нарощуються обсяги залучення інвестицій. Розроблений і затверджений перспективний план розвитку ВАТ ЕК „Закарпаттяобленерго” до 2011 року, де важливе місце відведено актуальному для краю питанню – виготовлення проектно-кошторисної документації і будівництва малих гідроелектростанцій.
Надійна робота енергосистеми, в значній мірі, забезпечується виконанням, в повному обсязі, необхідних робіт із експлуатаційного обслуговування електричних мереж.
Основні напрямки технічної політики компанії визначені в „Схемі перспективного розвитку електромереж Закарпатської області на 2007–2011р.” , а також у затвердженій Мінпаливенерго України „Програмі розвитку електромереж напругою 35-110 кВ та обсягів реконструкції електромереж 0,4-10 кВ на 2007-2011 роки”.
Найважливішим стратегічним об’єктом в електричних мережах Закарпатської області за останні 30-40 років є будівництво ПЛ-220 кВ Мукачево-Хуст довжиною 82,6 км з відповідною електропідстанцією потужністю 125 МВА в м. Хуст, яке було розпочате в травні 1990 року На жаль, у 1994 році, через відсутність фінансування, було призупинено. І тільки в 2007-му – його вдалося продовжити.
У 2009 році завершено фінансування робіт по ПС 220 кВ, 125 МВА Хуст-2 за рахунок коштів в інвестпрограмі ВАТ „ЕК Закарпаттяобленерго” та реконструкції крила 220 кВ ПС-400 кВ Мукачево в інвестиційній програмі НЕК „Укренерго” і введено в експлуатацію весь енергокомплекс, що дозволило зробити схему електропостачання північно-східної частини області більш гнучкою, значно надійнішою і стійкою до негативних впливів зовнішнього середовища.
Та найголовнішим чинником успіхів компанії є її працівники, а це понад 3000 осіб. З них – 1411 мають вищу та середньо-спеціальну освіту. Майже 42% персоналу — це працівники віком до 35 років. В складі колективу працюють висококваліфіковані спеціалісти, фахову підготовку яких протягом багатьох років здійснюють Львівський політехнічний інститут, Виноградівський та Свалявський технікуми.

На європейському рівні компанія „Закарпаттяобленерго” – одна з кращих

Європейським центром досліджень ринку (EMRC) м.Брюсель, Бельгія, ВАТ ЕК „Закарпаттяобленерго” у 2002 році визнана однією з кращих компаній України та удостоєна нагороди — премії „Euro Market Award – 2002” із занесенням у Європейський реєстр компаній, що динамічно розвиваються.
У 2008 році ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго», за вагомі досягнення у виробництві вітчизняної продукції та бездоганної якості, стало одним із переможців ГРАН-ПРІ знака якості «ВИЩА ПРОБА».
Протягом 2002-2009 років компанія входить до рейтингу „ТОП-100. Лучшие компании Украины”.
І в цьому чимала заслуга, звісно, керівництва компанії, зокрема, генерального директора Василя Ковача. Він – кавалер ордена „За заслуги”, заслужений енергетик України, заслужений енергетик СНД, депутат Закарпатської обласної Ради IV, V та VI скликань.
Нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України „За особливі заслуги перед Українським народом”. За значний особистий внесок у розвиток електроенергетичної галузі його нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Грамотою Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи „За самовіддані дії і сумлінну працю під час ліквідації наслідків катастрофічного паводку в Закарпатській області” (1998рік), Почесною грамотою ЦК профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України.
Нагороджений також відзнакою Закарпатської обласної державної адміністрації — нагрудним знаком „За розвиток регіону” та Почесною грамотою Закарпатської обласної ради.

Професійне свято – це час підведення підсумків та вітань

Професійне свято – це час підведення підсумків, час отримувати приємні подарунки, премії та заслужені нагороди. Цього року за підсумками компанії найкращими стали колективи районів електромереж – Виноградівського, де начальником Ернест Фегев та Іршавського на чолі з Віктором Бабинцем.
Розділити радість торжества з енергетиками нашого краю приїхав перший заступник голови облради Володимир Закурений. Вітаючи іменинників, він зазначив, що у ці дні кожна родина живе хвилюючими переживаннями, готуючись до Нового Року та Різдва Христового. Дорослі, діти готуються до цих свят. І яке щастя, коли у сповнених, дійсно, святою аурою оселях закарпатців сіяє світло, людям тепло, затишно. І все це – дякуючи вам, усім працівникам енергетичних служб нашого краю, всієї держави. У вас – особлива, почесна місія – нести людям тепло. Наскільки це почесно, але і наскільки це – відповідально, зрештою, називаймо все так, як є насправді – важко. Особливо у ці, непрості часи. Люди це добре розуміють і щиро вдячні вам за глибоке розуміння свого обов’язку, сумлінне ставлення до роботи.
Я переконаний, – наголосив Володимир Петрович, – коли за святковим столом звучатимуть новорічно-різдвяні тости, у містах і селах, віддалених присілках, гірських глибинках наші краяни піднімуть тости і за вас, дорогі іменинники.
Відтак перший заступник голови облради від імені обласної ради та від себе особисто привітав іменинників із професійними святом, побажав їм здоров’я, родинного благополуччя і нових успіхів у роботі та щасливих Новорічних і Різдвяних свят, щоб і надалі їхні добрі діла множилися задля загальної справи – зміцнення нашої України, процвітання рідного Закарпаття, а Матір Божа берегла на многії літа.
На завершення Володимир Закурений виконав приємну місію і вручив почесні відзнаки обласної ради працівникам ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго».
Зокрема, Почесною грамотою облради нагороджено за вагомий особистий внесок у розвиток енергетичної галузі області, високу професійну майстерність, сумлінну працю диспетчера Великоберезнянського району електромереж Михайла Єфтодія, електрослюсаря з ремонту устаткування розподільчих пристроїв Берегівського району електромереж Аттілу Копора, заступника начальника служби інформаційних технологій Віктора Стегнача, інспектора інспекції нагляду за режимами споживання електроенергії енергозбуту Володимира Мойсюка, диспетчера Ужгородського району електромереж Петра Януту.
Подякою облради вшановано майстра виробничої дільниці Хустського району електромереж Михайла Гінцяка, електромонтера з експлуатації розподільчих мереж Берегівського району електромереж Аттілу Надь, економіста Воловецького району електромереж Любов Нілабович, техніка служби ліній електропередач Тетяну Петрулинець, водія служби механізації і транспорту Василя Слижука.

Прес-служба обласної ради