Закарпаття: Податкова міліція проводить “новорічні” спецоперації “Щит” та “Зимовий курорт”

Наближаються новорічно-різдвяні свята. Щороку саме в цей час найбільш активізуються «бізнесмени»-фальсифікатори. Традиційно додається клопотів і працівникам податкової міліції, одним із напрямків роботи яких є виявлення фальсифікованої продукції та недопущення її реалізації. З цією метою нині проводяться профілактичні операції «Щит» та «Зимовий курорт».
Адже розповсюдження фальсифікованої і недоброякісної алкогольної продукції завдає серйозних збитків економіці країні, а вживання такої продукції може коштувати нашим громадянам здоров’я, а подеколи навіть життя.

Днями податківці, отримавши оперативну інформацію про факт перевезення підроблених марок акцизного збору, негайно виїхали на один із ринків Ужгорода. Увагу правоохоронців привернув чоловік, який мав біля себе 4 великі господарські сумки. Підозри виявилися небезпідставними: під час огляду у сумках мешканця Рахівщини було виявлено 16000 підроблених марок акцизного збору України на алкогольну продукцію та 6000 шт. металевих кришок жовтого кольору з надписом «Тиса».

Як пояснив рахівчанин, кришки та акцизні марки він придбав на ринку у м.Чернівці і мав на меті реалізувати їх на ринку в обласному центрі. Марки акцизного збору та металеві кришки орієнтовною вартістю 15 тис. грн. вилучено.

На цей раз оборудку нечистих на руку ділків припинили працівники податкової міліції, і фальшивими кришками та марками, які у подальшому могли бути використані для виготовлення фальсифікату та стати частуванням на столах закарпатців чи гостей нашого краю, зловмисники вже не скористаються.

Однак  податківці закликають закарпатців бути пильними при покупках алкогольної продукції і не спокушатися на низьку вартість товарів. Бо власне здоров’я – дорожче.

За матеріалами УПМ ДПА у Закарпатській області