Закарпаття: Мукачівський обласний російський драматичний театр подарував дітям новорічний настрій

У Мукачівському  обласному Державному російському драматичному театрі мукачівські дітлахи подарували всім святковий настрій. Так можна охарактеризувати прем’єру театралізованого дійства «Святий Миколай», яке проходило в обласному Державному російському драматичному театрі 19 грудня.
Це була справжня феєрія і поєднання духовного свята із земним, це була казка в поєднанні із реальним буттям.

Зазвучала музика, відкрилася завіса і у виконанні хору янголят лунає ніжний спів. Дійство розпочалося. Янголята сповістили світу, що сьогодні великий день – День Святого Миколая – доброго чудотворця. В ошатному вбранні виходить Місяць із ясними Зіроньками, які у вирії свого танцю освітлюють путь Святому Миколаю, котрий спішить до діток, які з нетерпінням його чекають. І тут на сцені нова дія. Мама вкладає своїх діток – Катю, Василька та Петрика спати. Дітки гарно помолились попросивши у Святого Миколая здоров’я для всієї сім’ї та про омріяні свої подарунки. І поринули в солодкий сон.

Здавалося б все так добре. Але ні. Ось з’являються два Чортики, які хочуть зіпсувати всім свято. Дія проходить в лісі. А тут, глянь, мале зайченятко загубилось і гукає свою маму. Ці два зухвалі Чортики заманили зайченятка у свій полон. Але ж добро перемагає зло. І в цю мить з’являється Мати Зайченятка котра і рятує свого куцохвостого. Аж знов лунає спів Янголят. Вони сповіщають, що Святий Миколай вже в дорозі. А нечистій силі вже нема куди діватись і Чортенятка втікають. В кружлянні танцю Зірочок, у сніговому вихорі Сніжинок та співі Янголят лунають веселі дзвоники – передвісники світлого свята. І на санях з подарунками з’явився Святий Миколай. Це було справді зворушливо. Святому Миколаю раділи всі і янголи, сніжинки, зіроньки, а особливо, Катя, Петрик і Василько. Раділи й дорослі глядачі із своїми дітьми. Завершилася ця казкова феєрія в піднесеному святковому настрої під спів хору янголят.

Сценічну редакцію та постановку підготувала акторка театру, керівник зразкового театру «Росинка» дитячої школи мистецтв №2 Вероніка Тищук. Музичне оформлення – Рудольфа Ланьо. А герої дійства – вихованці ДШМ №2 та актори театру. Від щирого серця дякували глядачі В.Тищук, директору ДШМ №2 Маріанні Кешелі, колективу школи та учням, акторам театру за прекрасне дійство, талановиту гру і за чудовий подарунок мукачівцям в таке світле свято.

Ірина Петрус, головний спеціаліст відділу культури міськвиконкому, міська газета “Мукачівська Ратуша”