Ужгород: Закарпатський народний хор дав Великий Різдвяний концерт

Велике розмаїття таких узорів блискуче показав минулої неділі концерт заслуженого академічного Закарпатського народного хору, який виступив в обласній філармонії з різдвяно-новорічною програмою. Художнім керівником та головним диригентом була заслужений працівник культури України Наталія Петій-Потапчук, а балетмейстером-постановником — народна артистка України Клара Балог.

До речі, про останню щойно вийшла книга Василя Габорця з промовистою назвою «Жива легенда нашої культури». Але легенди легендами, а і в сьогоденні майстриня запального танцю, відома в усьому світі, теж подивувала чудесними постановками. Наприклад, гуцульською хореографічною композицією «Вівчарі на полонині» (музика Іштвана Мартона), німецьким народним танцем у музичній обробці Віктора Теличка. Щиру усмішку викликав український жартівливий народний танець «Ой, кум до куми залицявся», який на хвилі веселого артистичного піднесення виконали Анна Кохан та Юрій Балега.

Народний артист України Петро Матій, солісти Юстина Дідик, Олександр Товт, Кузьма Кохан вразили приязних слухачів дивними піснями — «Коль славен наш Господь», «Вівці» мої, вівці», «Анцю, Анцю, дзиню, дзиню» в супроводі хору та оркестру народного хору.

Василь ЗУБАЧ, м.Ужгород