Які подарунки на Новий рік хочуть отримати українці?

Western Union оприлюднила результати дослідження, метою якого було визначити, які подарунки українці хотіли б отримати до новорічних свят.
Список подарунків виявився доволі широким. Усього було озвучено понад 11 категорій подарунків, при цьому респонденти могли одночасно обрати кілька варіантів.

Найпопулярнішими подарунками до Нового року виявилися: предмети електроніки (про це заявили 45% українців), туристичні подорожі (42%), мобільні телефони (42%), ювелірні прикраси чи біжутерія (42%). Грошам як новорічному подарунку віддали перевагу 38% опитаних.

Водночас, дарувати українці збираються косметику чи парфюмерію (58,7%), предмети інтер’єру (36,6%), ювелірні вироби чи біжутерію (33,1%), книги (25,1%) й електроніку (24,7%). Іншими словами, швидше за все, далеко не всі жителі країни отримають на Новий рік саме той подарунок, про який мріяли.

Особливо важко вгадати з подарунком, якщо він обирається близькій людині, яка знаходиться в іншому місті чи країні. З такою проблемою стикаються 34% українців, які дарували подарунки близьким людям, котрі живуть далеко. Ще 37,5% українців хотіли б привітати своїх близьких в інших містах, але усвідомлюють, що доставка подарунка може виявитися дорогою і тривалою процедурою і вимагатиме великих зусиль, тому вони змушені відмовитися від такого задуму, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на газету “Дело”.