Закарпаття: Сесія Берегівської районної ради прийняла бюджет на 2011-й рік

Сьогодні, 30 грудня 2010 року, відбулося друге пленарне засідання другої сесії Берегівської районної ради VІ скликання.
Сесію відкрив голова районної ради Бігарі Андрій Андрійович, запропонувавши перед розглядом питань порядку денного заслухати інформацію начальника філії “Берегівський райавтодор” Попова Георгія Григоровича про стан роботи з розчищення доріг району від снігу, та інформацію начальника загону місцевої пожежної охорони у Берегівському районі Гелебан Мікловша Мікловшовича стосовно матеріально-технічного забезпечення команди та її укомплектованості спецтехнікою та засобами пожежогасіння.

Після цього сесія районної ради розглянула декілька важливих питань, прийнявши відповідні рішення. Депутати зокрема, схвалили Програму економічного і соціального розвитку Берегівського району на 2011 рік, внесли зміни до Програми соціально-економічного розвитку Берегівського району на 2011–2015 роки “Берегівщина–Beregvidék – 2015”.

Було прийнято рішення залишити розміри ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб та фіксованого податку для громадян, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи по Берегівському району на рівні 2010 року.
Сесія районної ради також розглянула та затвердила Програму розвитку системи зв’язку, оповіщення та інформатизації Цивільної оборони Берегівського району на 2011–2015 роки, Програму забезпечення пожежної безпеки та попередження надзвичайних ситуацій на території Берегівського району на період до 2015 року, районну Програму забезпечення діяльності районного товариства інвалідів вазомоторної системи на 2011 рік, Програму фінансової підтримки громадських організацій інвалідів та ветеранів району на 2011 рік, внесла зміни до Програми посилення соціального захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2009-2011 роки.

Районні депутати прийняли рішення про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селища Берегівського району об’єктів нерухомості (будівель) та майна амбулаторій загальної практики сімейної медицини, ФАПів Берегівського району, а також про створення комунального підприємства “Берегвідейк – 2015” Берегівської районної ради.

Основним питанням пленарного засідання було прийняття районного бюджету на 2011 рік. Головний фінансовий документ Берегівщини передбачає загальний обсяг доходів районного бюджету у сумі 148 688,4 тис грн. Загальний обсяг видатків становить 148 668,4 тис грн. (+ обсяг надання кредитів з районного бюджету у сумі 20,0 тис. грн.).

Районні депутати також схвалили план роботи районної ради на перше півріччя 2011 року.
Серед питань “Різне”, сесія райради підтримала звернення групи депутатів до керівництва Чопської митниці з приводу того, що після припинення Виноградівської митниці до місцевих бюджетів сіл Астей, Косино, Батрадь та селища Батьово Берегівського району не перераховується податок  з доходів фізичних осіб, які працюють на МП “Астей” та МП “Батьово”. В зв’язку з цим народні обранці просять  вирішити питання перераховування в подальшому  податку з доходів фізичних осіб до місцевих бюджетів згаданих сіл згідно чинного законодавства.

Прес-служба Берегівської районної ради