Ужгород: Брата-близнюка Миколайчика продали з аукціону за 3,5 тис. грн., картину Гаврила Глюка — за 2,5 тис. грн. (ФОТО)

30 грудня в Ужгороді благодійний аукціон Миколайчика розпочався о 16:30 у конференц-залі велнес-готелю «УнгварЪскій». Кошти, зібрані від реалізації картин художників та інших лотів, будуть передані на допомогу малозабезпеченим дітям та дітям-сиротам.

Учасники аукціону змагались за кілька десятків лотів, найцікавішими з них були безперечно лист-повідомлення від ужгородського Миколайчика та брат-близнюк Миколайчика, оформлений ще й дзвіночком (перший відлиток скульптури, яка встановлена на площі Театральній). Серед картин вирізнялись зокрема твори знаного закарпатського художника Гаврила Глюка «Малюнок для абетки» та «Казкові сни».

У результаті аукціону, брата-близнюка ужгородського Миколайчика придбав депутат Ужгородської міської ради Іван Волошин за 3 500 гривень. А картину Гаврила Глюка «Малюнок для абетки» – колишній депутат Закарпатської обласної ради Олександр Солонтай за 2 500 гривень.

Вся закарпатська правда