Астрологи в Румунії з 1 січня працюють офіційно

У румунському урядовому віснику “Офіційний монітор” опубліковано постанову уряду Румунії, згідно з якою робота астрологів і віщунів з 1 січня 2011 року стає офіційним видом діяльності.
Так, наприклад, у розділі “Класифікації видів діяльності” професії астрологів і віщунів прирівнюються до діяльності дворецьких, бальзамувальників та інструкторів з водінню автомобіля.

Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, в опублікованому документі, зокрема, зазначається, що дана класифікація складена відповідно до регламентів Єврокомісії щодо міжнародних стандартів діяльності.

Румунські ЗМІ нагадують, що у тлумачних словниках румунської мови астрологія кваліфікується як “псевдонаука, яка претендує на передбачення майбутнього за зірками”, а віщун – як “особа, яка займається ворожінням на каві, картах або по руці”.

У зв’язку з появою згаданої постанови уряду, запеклих суперечок у соціальних мережах Румунії зазнало й питання, як здійснюватиметься оподаткування цих видів діяльності, і як вестиметься бухгалтерська звітність коштів, що надходять.

Укрінформ