Луценко хоче сам себе захищати в суді

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір брати участь у засіданні Апеляційного суду, на якому буде розглядатися його скарга про зміну запобіжного заходу.
З таким клопотанням Луценко, який нині утримується в Лук’янівському СІЗО, звернувся до Апеляційного суду Києва, повідомляє прес-служба “Народної самооборони”.

В партії нагадують, що право на участь у судовому засіданні, є невід’ємним конституційним правом кожного громадянина і підлягає задоволенню.

Луценко має намір особисто довести у суді, що у Генпрокуратури не було жодних вмотивованих підстав змінювати йому запобіжний захід із підписки на невиїзд на утримання під вартою.

Така зміна законодавством передбачена лише в одному випадку – коли обвинувачений порушує умови обраного запобіжного засобу.

Водночас, Луценко має намір також довести суду, що заяви прес-служби Генпрокуратури про начебто “повільне” ознайомлення зі справою, “розкриття таємниці слідства” в інтерв’ю ЗМІ, невизнання ним вини є виключно політично вмотивованими та є насправді грубим порушенням конституційного права на захист.

Як відомо, Юрія Луценка у неділю 26 грудня затримали поблизу його дому працівники прокуратури та 11 бійців “Альфа” СБУ.

Як заявив пізніше сам Луценко, його затримали у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

27 грудня рішенням Печерського райсуду екс-міністра внутрішніх справ заарештовано на два місяці.

У вівторок, 4 січня, об 11.00 відбудеться засідання Апеляційного суду Києва по розгляду апеляційної скарги Луценка на постанову Печерського райсуду Києва від 27 грудня 2010 року про зміну підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Газета.ua