Ужгород: У лютому у ПаДіюНі під музику презентують нову книжку поета Валентина Кузана

Книга молодого професійного фотографа, поета й музиканта з обласного центру Закарпаття побачила світ у тернопільському видавництві «Крок» напередодні Нового року.
У збірці природно злилися кілька стихій, в яких митець почувається доволі впевнено. Валентин Кузан створив у своєму поетичному світі особливу атмосферу легкої гри зі стереотипами, словами, його поезія майже відчувається під пальцями, як потік води. Надзвичайно натуральне використання сучасної мови, доречне та невибагливе компонування тексту, витримка та впевненість є важливими ознаками стилю молодого поета.

Презентації книги заплановані в найбільших культурних центрах України й на Міжнародному літературному фестивалі у Львові у вересні 2011 року. А ужгородці зможуть ознайомитися з творчим наробком поета на початку лютого в ужгородському ПАДІЮНі, де відбудеться літературно-музичний проект “02:00”.

Музику для нього пише Дмитро Павлов — людина-оркестр, який володіє дванадцятьма музичними інструментами. Він організовує в Ужгороді наймасовіші музичні проекти. На його рахунку, зокрема, “PINK FLOYD TRIBUTE SHOW” — наймасовіший захід, який коли-небудь створювали ужгородські андеграундні музиканти. На літо 2011-го Дімою Павловим готується проект “SECRETS OF MUSIC WORLD”, у якому задіяно 18 музикантів і 4 актори, також проводяться зйомки однойменного короткометражного фільму за його режисурою. І музика, і слова (англійською) у “Секретному світі музики” написані ним же. Композитор є лауреатом багатьох фестивалів, зокрема “Червоної рути”,

Для окремих композицій проекту «02:00» музику створили спільно два митці. Проект має бути одночасно схожий на виставу (настільки музика, емоції і текст там переплітаються) та концерт, оскільки текст від музики практично неможливо відділити. Валентин Кузан каже, що презентації книжки в такому форматі у нас ще не було: «Принаймні, я такого не бачив і про таке не чув. Нині залишається лише молитись і репетирувати, щоб все вийшло. А ще треба, щоб на концерт прийшло багато людей, і придбали книгу, бо вже маємо запрошення проїхатися по Україні з туром, а це потребує фінансування».

Наразі митців запрошують до Києв, Хмельницького, Франківська, Тернополя, Львова, Дніпропетровська, Вінниці, Одеси. За наявності фінансування проекту чи його самоокупності список доповнять Харковом, Чернівцями та іншими містами.

viza