Закарпаття: Берегівський водоканал потрапив до рейтингу “Лідер галузі-2010” Торгово-Промислової палати України

Напередодні Нового року міській голова Берегова Іштван Гайдош урочисто привітав начальника Берегівського ТОВ “Водоканал Карпатвіз” Степана Галайду з врученням йому ордена “Бізнес слава”, а очолюваному ним підприємству – національного сертифікату “Лідер галузі-2010”. Водоканал увійшов у національний рейтинг, що був сформований за офіційними даними Державної статистики.
“Вперше ми отримали таку високу нагороду від Торгово-промислової палати України, – каже Степан Галайда. – Загалом змагались 300 тисяч підприємств України у різних галузях. У галузі водопостачання відмічено всього троє, а “Карпатвіз” опинився загалом на 15 місці по країні у своїй номінації. В першу чергу за кількість наданої продукції – питної води. До речі, нещодавно наше підприємство визнано як найкраще і на рівні області”.

Загалом рівень сплати за послуги водопостачання і водовідведення у Берегові складає понад 85 відсотків. Лише минулого року було виявлено понад 150 споживачів, які нелегально користувалися цими послугами.

“Планів на наступний рік багато, хоча фінансування скорочено майже втричі, – каже начальник Берегівського водоканалу. – Потрібно підвищувати якість води – яка має надлишок марганцю. Тому постійно замінюємо і прочищаємо наявні фільтри. Надалі слід замінювати магістралі, які залишаються зношеними – на день припадає по два прориви, які змушені терміново залатувати, ремонтувати трубопровід. Дуже потрібні місту очисні споруди, а загалом для того, аби у нас більше не було проблем з водопостачанням і каналізацією необхідно близько 3 млрд. гривень. Звісно, таких грошей у нашому місті немає. Також дуже не хотілося б підвищувати існуючі тарифи. Однак це залежить не від нас – а від загального стану економіки в країні, від сплати за спожиту продукцію”.

Олександр Ворошилов, для Закарпаття онлайн