Андрій Сербайло: “Закарпатська обласна рада завжди відкрита для спілкування з тими, хто потребує її допомоги”

У вівторок, 4 січня 2011 року,  перший прийом громадян з особистих питань у новому році провів в Ужгороді заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Сербайло.
Не дивлячись на те, що тривають свята, на прийом в обласний центр приїхали жителі майже з усіх куточків області: з Ужгородського, Мукачівського, Міжгірського Хустського, Виноградівського, Перечинського та інших районів, а також з міст обласного значення – Ужгорода та Мукачева. Серед питань, які порушували заявники, – вирішення житлових проблем, земельних відносин, повернення заощаджень, забезпечення прав і свобод громадян, виділення матеріальної допомоги на лікування тощо.
Ужгородки Тетяна Д., Марина Н., Сніжана Р. звернулись до заступника голови ради зі словами подяки за доленосне рішення депутатського корпусу краю про передачу майнового комплексу Ужгородського палацу дітей та юнацтва «Падіюн» у комунальну власність області. За словами жінок, це рішення важливе і необхідне, адже місто не має коштів на утримання цього об’єкту, оплату праці працівникам закладу, в якому займається близько 3,5 тисячі дітей віком від 4 до 21 року. Тут працюють дитячі гуртки, секції, робота яких націлена на духовний, культурний, естетичний розвиток дітей, більшість із яких вже не уявляють себе без занять «Падіюні».
Вчителі Марія К. та Інна М. з Виноградова приїхали у справах своїх дітей, що навчаються в одному із вищих навчальних закладів краю, та заодно також вирішили висловити слова вдячності депутатам облради за прийнятий бюджет на 2011 рік. Це означає, – казали вони, – що всі регіональні програми, у т.ч. й освітянські, працюватимуть нормально.
Вдова із с. Порошково Перечинського району Марія Г. звернулася із проханням допомогти розібратися в ситуації, яка непокоїть її не перший день. Через три місяці їй виповниться 55 років, 30 з яких – пропрацювала в сфері культури, а точніше – кіномеханіком Перечинської кіномережі. Вирішила оформити пенсію, мовила жінка, а їй сказали, що вона не належить до працівників культури.
Андрій Андрійович роз’яснив Марії Г. її права.
Інвалід ІІ групи Ян К. із с. Н.Ремети, що на Берегівщині, скаржився на паводок, який частково пошкодив його оселю. Заміни потребує основна стіна будинку. Зробити це самотужки йому не під силу.
Мати – одиночка Агнета К. із с.Ратівці Ужгородського району прийшла на прийом зі своїми тривогами. Сама ростить трьох малих дітей, яких нема на кого залишити вдома, щоб піти на роботу і заробити грошей. То ж живеться їм сутужно.
Її односельчанка Олена Г. разом із чоловіком, який страждає астмою, виховують п’ятьох дітей. Через снігопади дах їхньої оселі протікає, потребує першочергового ремонту, а коштів нема.
Мар’яна М., що проживає в с. Кольчино Мукачівського району, розповіла про свої проблеми. Її дитині призначена повторна операція в інституті нейрохірургії м. Києва. Оскільки сім’я – багатодітна, то коштів завжди бракує, а тепер – й поготів.
У Вікторії Д., жительки смт. Середнє Ужгородського району така ж біда. Її десятирічного сина Віктора після тривалого шестимісячного лікування в обласній лікарні рекомендують показати фахівцям в провідних клініках західної Європи. А це обійдеться родині в чималу копійку.
Пенсіонер з обласного центру Олександр Р. просив допомогти його важко хворій дружині.
Інші заявниці з обласного центру – інвалід ІІ групи Нора Ш., інвалід ІІ групи Марія М. та Ольга П. просили матеріальну допомогу собі на оздоровлення. І таких було ще і ще…
За результатами прийому Андрій Сербайло з багатьох питань дав чіткі відповіді, з окремих – направив листи у відповідні обласні та районні інстанції, а низку – вирішив невідкладно.

Прес-служба Закарпатської обласної ради