Вчені встановили причину чоловічого облисіння

Американські вчені стверджують, що їм вдалося встановити причину чоловічого облисіння. Група експертів, яка публікує результати своїх досліджень у виданні Journal of Clinical Investigation, вважає, що справа не в нестачі нового волосся, а у якості волосся, яке росте замість того, що випадає.
Вчені встановили, що у пацієнтів, які страждають на облисіння, формується така сама кількість коріння, як у здорових людей. Однак через дефект стовбурових клітин нове волосся виявляється дуже маленьким, і його можна роздивитися тільки під мікроскопом, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Бі-бі-сі.

“Це говорить про існування проблеми з активацією стовбурових клітин, які трансформують клітини-попередники під час облисіння”, – сказав голова дослідницької групи Джордж Костареліс.

Експерти сподіваються, що їх дослідження дадуть змогу створити особливий крем, за допомогою якого вдасться трансформувати стовбурові клітини – для того, щоб на голові з’являлося нормальне волосся.

“Той факт, що під час облисіння присутня така сама кількість стовбурових клітин, дає змогу сподіватися на їх реактивацію”, – зазначає Костареліс.

Експерти вважають, що облисіння пов’язане з чоловічим гормоном тестостероном. Крім того, облисіння зазвивичай передається спадково.