Закарпаття: ДАІшники будуть ловити правопорушників новим радаром за 100 тисяч гривень

Інспектори ДАІ отримали новий радар, розроблений в американському Nasa, – “Tru Cam”.
За допомогою “Tru Cam” даішники зможуть помітити порушника більш ніж за кілометр. На радарі є лазерний приціл, при наведенні його на потрібний об’єкт, вмикається відеокамера. Коли автомобіль наближається на відстань, при якій можна побачити номерні знаки, інспектор вмикає фотоапарат і фіксує машину.

“Найкраща відстань – 70 метрів від радара”, – заявляють даішники.

Завдяки лазерному прицілу приписати машині чужу швидкість не можливо. До того ж, пристрій оснащений GPS-навігатором для визначення координат автомобіля. Ще одна перевага – високоякісна камера.

Однак старі “Візири” списувати зі служби доки не планують.

“Вартість одного радара “Tru Cam”- 100 тисяч гривень. Якщо буде фінансування, замінимо “Візирів” на нові радари. Поки такої можливості немає, але за минулий місяць ми отримали ще шість нових камер”, – говорять у ДАІ.

27 грудня ДАІ почали використовувати новий радарний комплекс “Арена”, на якому висвічується номер автомобіля, час руху, швидкість і все це передається на монітор.

23 грудня Конституційний суд України (КСУ) заборонив інспекторам Державтоінспекції (ДАІ) штрафувати порушників Правил дорожнього руху (ПДД) за перевищення швидкості без складання протоколу про адміністративні правопорушення і на підставі даних автоматичної фіксації швидкості транспортного засобу.

finance.ua