Закарпаття: Курорт “Красія” прийматиме фестиваль “Вертеп-2011”

Традиційний Великоберезнянський фестиваль «Вертеп-2011» цього року вперше відбудеться на одному з найпопулярніших гірськолижних курортів Закарпаття – горі Красія.

Новий рік  та Різдво Христове – свята радості, добра і щастя. Важко уявити життя без свят, а їх без звичаїв, традицій. Такою доброю традицією на Великоберезнянщині і є проведення фестивалю «Вертеп», що в театралізованому виді відображає християнські мотиви народження Ісуса Христа, його прославляння, зі сценічними елементатми місцевого етнографічного колориту.

Цьогоріч різдвяна фольклорна акція відбудеться у с. Вишка (гірськолижний коплекс «Красія») за ініціативи та підтримки районної ради та райдержадміністрації. І це не випадково. Великоберезнянщина славна не лише самобутніми звичаями і традиціями, але й розбудовою туристично-рекреаційної галузі, зокрема гірськолижного спортивної інфраструктури та зимового відпочинку.

Популярне свято народного фольколору відбудеться 8 січня. Участь у ньому візьмуть вісімнадцять бетлегемських колективів та колядницьких груп Ужанської долини. Початок дійства – о 13.00 год.

Гості та учасники фестивалю матимуть можливість не тільки ознайомитися з одвічними верховинськими  звичаями Великоберезнянщини, але й придбати вироби народних умільців та митців, скуштувати традиційних верховинських страв і напоїв, побувати  на святковій дискотеці.  І, звісно,  відчути насолоду від зимових видів спорту.

За детальною інформацією просимо звертатися в оргкомітет за адресою: смт. Великий Березний, вул. Шевченка 27. Відділ культури і туризму Великоберезнянської райдержадміністрації. Тел.: (03135) 2-15-73.
KarpatNews.in.ua