Створена перша вакцина від наркозалежності

Американські вчені під керівництвом доктора Рональда Кристалла з Медичного коледжу Вейлл Корнелл, розробили вакцину, яка може допомогти наркоманам впоратися з небезпечною залежністю.
Дослідникам вдалося викликати в піддослідних мишей тривалий імунітет проти кокаїну, завдяки всього одному щепленню. Вакцина містить в собі звичайний вірус застуди і частинку, схожу на кокаїн.

Секрет ефективності криється в тому, що вакцина провокує імунну відповідь в організмі, відразу реагуючи на молекули кокаїну ще до того, як наркотик досягає мозку. Це допомагає запобігти виникненню гіперактивності.

Так, антитіла поглинають частки кокаїну, і організм буквально сприймає кокаїн, як шкідливий вірус, який вторгся в тіло. Даний ефект діє, щонайменше, тринадцять тижнів. Це перша вакцина подібного роду, що не вимагає частого введення.

Експеримент з лабораторними тваринами показав результативність даного підходу. Примітно: антитіла чудово справлялися з кокаїном навіть у пробірці.

Що стосується впливу вакцини на поведінку тварин, то гризуни, які одержували вакцину до прийому кокаїну, демонстрували гіперактивність менше у порівнянні з не вакцинованими мишами. Ефект зберігався навіть при великій дозі кокаїну.

ТСН