Землян закликали готуватися до прийому 100 видів інопланетян

Світова спільнота повинна готуватися до швидкої зустрічі з позаземними цивілізаціями, говориться в заяві британської Королівської академії наук за підсумками дослідження, присвяченого питанням існування життя у Всесвіті.
“Виходячи зі знаменитої формули Дрейка, відповідно до якої можна визначити кількість цивілізацій в галактиці і вступити з ними в контакт, ми можемо стверджувати, що в кожний окремий момент існує від 10 до 100 позаземних цивілізацій, – заявив один з авторів доповіді професор шотландського Університету Сент- Ендрю Мартін Домінік. – Це найбільш консервативна оцінка, насправді – інтелектуальних форм життя значно більше”.

Формула була розроблена Френком Дональдом Дрейком – професором астрономії та астрофізики каліфорнійського університету Santa Cruz в 1960 році.

Зараз британські академіки пропонують створити в структурах ООН спеціальне агентство, яке буде займатися питаннями, що стосуються очікуваної зустрічі з позаземними цивілізаціями, а професор Домінік також закликав не боятися інопланетян, так як “альтернативні світи не несуть у собі небезпеку, яка так барвисто описується у фантастичній літературі”.

Нагадаємо, що відомий британський астрофізик Стівен Хокінг вважає, що інопланетяни існують, але людям з ними краще не зустрічатися, бо вони просто використають Землю і землян як ресурс.

У цього вченого також існує припущення, що більша частина мешканців Всесвіту, швидше за все, подібна до мікробів.

ТСН