Шестикласниця народила дитину посеред уроку

12-річна дівчинка і не здогадувалася, що вагітна, аж до пологів. Вчителі вирішили, що в дитини гострий напад апендициту.

Народження дочки стало для школярки та її батьків сюрпризом У Якутії 12-річна школярка народила дитину. Перейми в неї почалися просто посеред уроку. Вчителя терміново викликали “швидку”, утім, ані сама дівчина, ані дорослі не здогадувалися про її вагітність. Педагоги думали, що в неї гострий напад апендициту.

“Пологи пройшли без ускладнень. Зараз і мати, і дитина почувають себе нормально”, – розповіла співробітниця пологового будинку.

За словами медиків, незважаючи на юний вік, фізіологічно дівчинка вже дозріла для пологів.

Батьком дитини виявився учнем сьомого класу тієї ж школи.

Представники прокуратури Якутська підтвердили, що перевірка проводиться, проте підкреслили, що кримінальну справу не порушуватимуть через відсутність складу і суб’єкта злочину.

“Батько дитини не понесе кримінальної відповідальності, тому що йому ще не виповнилося 18 років. Згідно із законодавством, в Росії покарання загрожує тільки повнолітнім громадянам, які вчинили дії сексуального характеру щодо неповнолітніх. У цьому випадку і мати, і батько дитини – діти, яких ніхто не має права кримінально покарати. Крім того, дуже складно довести, хто більшою мірою винен у ситуації, що склалася – дівчинка чи хлопчик. Не можна звинувачувати у всьому семикласника, тільки тому, що він хлопець”, – прокоментував адвокат Роман Буянов.

tsn.ua