Ужгород: Генеральний прокурор Віктор Пшонка провів колегію прокуратури Закарпатської області

Сьогодні, 12 січня, Генпрокурор Віктор Пшонка повідомив, що вже найближчим часом буде прийнята нова редакція Закону України «Про прокуратуру». Про це йшлося на розширеному засіданні колегії у прокуратурі Закарпатської області під головуванням Віктора Пшонки в Ужгороді.

У вступному слові Пшонка звернув увагу присутніх на те, що наприкінці минулого року на підсумковій колегії Генеральної прокуратури були визначені заходи, спрямовані на докорінне покращання ефективності діяльності органів прокуратури та першочергові завдання на наступний період.

Він повідомив, що розпочато проведення аналогічних засідань колегій у всіх регіонах України, за участі заступників Генерального прокурора, керівників Головних управлінь, а також працівників підрозділів організації роботи, внутрішньої безпеки та роботи з кадрами. При цьому зазначив, що таке представництво центрального апарату зумовлено необхідністю з’ясування стану проходження змін на місцях і усунення недоліків, перегляду підходів до організації роботи прокуратури загалом, у тому числі її дорадчого органу, чи правильно розставлені акценти та визначені проблемні питання, чи вносяться реальні пропозиції щодо шляхів їх вирішення.

Також Віктор Пшонка зазначив, що працівниками прокуратури України напрацьовані ґрунтовні пропозиції щодо виконання прокуратурою правозахисної функції.

Під час засідання колегії було заслухано інформацію прокурора Закарпатської області, його заступників, керівників структурних підрозділів апарату та підпорядкованих прокурорів про вжиті заходи для підвищення ефективності прокурорсько-слідчої роботи, посилення законності та забезпечення правопорядку в регіоні.

З метою удосконалення роботи та враховуючи специфіку прикордонного регіону на колегії прийнято рішення про об’єднання Ужгородської та Чопської транспортних прокуратур в одну – Закарпатську.

Підводячи підсумок засідання колегії Генеральний прокурор відзначив певні позитивні зміни у роботі прокуратури Закарпатської області, у тому числі організаційного та кадрового характеру.

Разом з тим, зазначив, що в області ще існують проблеми, які потребують принципового прокурорського втручання та першочергового вирішення. Зокрема, залишається напруженою криміногенна ситуація, проблемним є питання протидії корупції, потребує подальшого посилення протидія незаконному обігу наркотичних засобів, а також покращення стану відшкодування державі завданих злочинами збитків.

ЗІК