В Ужгороді відкрилася ковзанка, яка розтане тільки при температурі, вищій за +15

11 січня на Православній набережній в Ужгороді відкрили ковзанку. Відтепер любителі розваг на льоду матимуть справжнє задоволення від катання – ковзанка не боїться примх погоди. Організатори запевняють: каток працюватиме щонайменше до квітня. Разом з ужгородцями подивитись на ковзанку завітала і влада – губернатор Закарпаття Олександр Ледида та міський очільник Ужгорода Віктор Погорєлов.

Ковзанку почали активно зводити відразу після Нового року, розповідає організатор проекту, підприємець Василь Ябрик:

– Ми збудували каток фактично за тиждень. Раніше ця ковзанка працювала у Ялті. Аби перевезти її на Закарпаття, змонтувати, провести всі необхідні роботи довелось витратити майже 300 тисяч євро.

Вдячний бізнесмен і за сприяння влади у виділенні земельної ділянки. І хоча каток приватний, щодня з 8 до 11 години ранку, крім вихідних, тут будуть безкоштовно тренуватись ужгородські школярі та студенти. Буде складено графік занять для шкіл, і під наглядом професійного інструктора учні займатимуться фізкультурою на льоду. В інший час спробувати себе у фігурному катанні за невелику плату зможуть усі охочі містяни. Також Василь Ябрик розповів, що ковзанка не боїться тепла – і якщо звести над льодовим покриттям намет, який захищатиме каток від прямих сонячних променів, то кататись можна буде навіть влітку.

Першими на лід вийшли хокеїсти. Серед любителів поганяти шайбу, виявляється, багато знаних закарпатців. До прикладу, заступник губернатора Іван Качур та відомий в Ужгороді підприємець Олег Адамчук.

У захопленні хокеєм зізнається і сам губернатор. Олександр Ледида каже, і сам із задоволенням катається на льоду:

– Катаюсь давно і регулярно. Щоправда, не так часто, як хотілось би. Впевнений, тепер, коли Ужгород має власний якісний каток, будемо влаштовувати товариські матчі частіше.

До речі, у планах бізнесменів будівництво ще однієї ковзанки – критої. Якщо розваги на льоду припадуть ужгородцям до душі, зводити його почнуть вже на початку літа. Допомогу у земельних питання пообіцяв і мер міста Віктор Погорєлов.

KarpatNews.in.ua