Закарпаття: Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів

У  Закарпатській області впродовж наступних п’яти років діятиме програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів для розселення їх у природному середовищі.

Її розробили фахівці управління лісового та мисливського господарства та проектної організації “Укргірліс”. Ферми та розплідники передбачені  для вирощування трофейних особин для мисливського туризму, відбору елітних, генетично цінних тварин для подальшої селекційної роботи у наукових і господарських цілях та розселення у мисливських угіддях.

Програмою передбачено поліпшити наукове та кадрове забезпечення системи мисливського господарства, запровадити регулярне ведення селекційної роботи з поліпшення структурного стада диких копитних тварин; збільшити площі розплідників, покращити біорізноманіття дикої мисливської фауни за рахунок їх розведення на фермах та розплідниках; провести облік диких мисливських тварин та птахів; запровадити на Закарпатті мисливський туризм.

За рахунок спецкоштів державного комітету лісового господарства, мінохорони природного середовища, місцевих бюджетів на базі чотирьох держлісгоспів області планується побудувати 3 ферми та один розплідник дичини. Для цього заплановано використати майже 7 мільйонів гривень. Так, передбачено звести тваринницькі ферми у Великобичківському, Брустурянському та Берегівському держлісгоспах, розплідник  – в Ужгородському держлісгоспі. Під ферми буде виділено по 200 гектарів, під розплідник – 70

Karpatnews