Закарпаттю цьогоріч “великої води” боятися не варто!

Спеціалісти Українського Гідрометцентру заспокоюють, паводки, що охопили Європу, нашій державі наразі не загрожують. Цьогорічний сніг для більшості українських річок розтане непомітно. А відтак і збитки, завдані господарствам, будуть меншими.
“На сьогодні на річках України особливих небезпечних явищ не спостерігається, оскільки танення снігу, яке відбувається, продовжується, воно проходить повільно, з невеликими опадами, рівні води поступово зростають. Населені пункти знаходяться поза зоною можливого підтоплення, навіть якщо далі буде продовжуватися ріст рівня води”, – запевнила начальник відділу гідропрогнозів Українського Гідрометцентру Вікторія Бойко.

Малоймовірне й підтоплення Києва. Проблемними у Гідрометцентрі називають кілька регіонів на заході країни. Там найближчими днями рівень води у річках може піднятися на півметра. Втім, такі процеси є природними для цієї місцевості.

Однак, зауважують гідрологи, розслаблятися зарано. Оскільки у Білорусі та Росії снігу набагато більше, а там бере початок головна водна артерія України – Дніпро. Тож, водопілля на Дніпрі, Прип’яті та Десні цілком реальні, втім, про їх особливості поки не говорять, адже мінлива зима може принести ще багато несподіванок.