Закарпаття: Прокурор м.Ужгород порушив кримінальну справу щодо фірми дружини екс-мера Сергія Ратушняка

Прокуратура м. Ужгорода порушила кримінальну справу за заявою ГО “Антикорупція”, у якій йшлося про те, що колишній міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк через фірму ”Пластком” (засновником є дружина екс-мера Марина Ратушняк) відмиває бюджетні кошти у рамках програми енергозбереження (заміна вікон та дверей у закладах освіти та медицини в Ужгороді).

Йдеться про фірму, яка в обхід вимог закону про проведення тендерів стала основним виконавцем програми енергозбереження по заміні вікон та дверей у всіх закладах освіти та медицини в м. Ужгороді з загальним кошторисом у декілька мільйонів гривень.

Проведення перевірки вищезазначених публікацій та заяв було доручено заступнику прокурора м. Ужгорода Андрію Малиничу. Як стало відомо, у ході перевірки було встановлено факт подачі неправдивих даних у кошторисах по виконанню ремонтних робіт, які направлялись до управління освіти Ужгородської міської ради. Перевіркою встановлено, що мала місце злочинна змова між службовими особами ТОВ “Пластком” та посадовими особами управління освіти Ужгородської міської ради. Внаслідок незаконних дій інтересам держави,в особі Ужгородської міської ради,заподіяно значних збитків.

За результатами перевірки, прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк порушив кримінальну справу по факту діяльності ТОВ “Пластком”, виконавця підряду в рамках “Програми енергоефективності у місті Ужгород”.

12 січня 2011 року на розширеній колегії обласної прокуратури за участю генерального прокурора України Пшонки В.П., серед інших питань, прокурор м. Ужгород Іван Штефанюк доповідав і про вищеописану ситуацію.

У зв’язку з тим, що розслідування даної справи буде знаходитись на контролі у Генерального прокурора України, є надія на те, що вона не розчиниться у потоці інших кримінальних справ, пов’язаних з діяльністю вже екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка, і його діям буде дана оцінка, відповідно до кримінального кодексу.

“Вся закарпатська правда”