Закарпаття: У Чопі відбулася зустріч експертів України, Росії та Угорщини з залізничних вантажоперевезень

Учора, 13 січня, на станції Чоп (Закарпаття) для узгодження питань забезпечення збереження вантажів, відповідно до діючих угод між урядами Угорщини, України та Росії, відбулося нарада експертів Міністерств транспорту та внутрішніх справ Угорщини, України та Росії з питань забезпечення безпеки при перевезенні спеціальних матеріалів.

Про це повідомили в Управлінні МВС на Львівській залізниці.

Необхідність проведення зустрічі експертів виникла у зв’язку із значним збільшенням товарообігу залізничним транспортом, що переміщується між Угорщиною, яка є й отримувачем і головним транзитером вантажів із Східної Європи до країн Європейського Союзу.

Експерти Міністерств транспорту та внутрішніх справ розглянули стан забезпечення безпеки перевезень вантажів у міждержавному залізничному сполученні, узгодили пропозицій щодо визначення порядку передачі цінних вантажів, які можуть бути об’єктам злочинного зазіхання, ознайомились із технологічними особливостями проїзду дільниці кордону між Україною й Угорщиною.

Представники транспортної міліції України та поліції, яка працює у сфері залізничних перевезень Угорщини, окрім зазначених, поінформували про заходи з охорони рухомого складу формування Угорської залізниці та Державної адміністрації залізничного транспорту України під час перебування у міжрейсовому відстої на станціях відповідних залізниць. Також правоохоронці домовились про впорядкування низки питань. Особливо що стосується посилення взаємодії щодо боротьби з нелегальною міграцією на маршрутах, обміну оперативно-розшуковою, довідковою, іншою інформацією та узгодження проведення оперативно-профілактичних операцій для попередження актів терору, захвата заложників на транспорті, незаконного ввозу контрабандних товарів, наркотичних засобів, зброї тощо.

ЗІК