Через озброєних тризубівців Янукович на Прикарпатті змінював маршрут

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк подякував співробітникам правоохоронних органів за затримання на Прикарпатті озброєних осіб та розповів, що через них президент Віктор Янукович під час перебування у області вимушений був змінити маршрут.

Нагадаємо, на Прикапратті на початку січня було затримано 9 членів ВО “Тризуб”, в яких вилучили цілий арсенал, зокрема автомат АКМСУ без номера та 124 патрони до нього, 3 пістолети різних марок з набоями, саморобні ножі, 9 радіостанцій різних марок, дві гранати без запалів, дві пневматичні гвинтівки з оптичними прицілами, помпову рушницю.

За словами Вишиванюка, на 9 січня був призначений відліт президента з Івано-Франківської області до Києва. У зв’язку з затриманнями тризубівців літак перегнали з Івано-Франківська до Львова і президент вилетів до Львова, а звідти – до Києва.

“Я хотів би подякувати правоохоронним органи, які чітко спрацювали над арештом озброєних людей, що знаходилися на території області під час перебування на території області охоронюваних осіб держави – президента Віктора Януковича і голови Верховної ради Володимира Литвина”, – заявив Вишиванюк.

“Хто ці люди, на них написано не було. А якщо б було написано, що” Тризуб “, все одно вони були б заарештовані, оскільки були зі зброєю. Наскільки мені відомо,” Тризуб “імунітету від арештів не має”, – зазначив губернатор.

За словами Вишиванюка, першу групу тризубівців, яка виїхала з одного з будинків у Галицькому районі, правоохоронці затримали в Рогатині. В їх машині знайшли автомат, гранату, два магазини патронів і 124 запасних.

“Потім з того ж будинку виїхала ще одна група, у якої правоохоронці теж вилучили пістолет.”Потім поїхали додому до водія – мешканцю Самбора і знайшли у нього ще наган”, – додав губернатор.

За словами Вишиванюка, в селі Загвіздя, яке розташоване недалеко від Івано-Франківська, невідомі особи за два місяці до Нового року орендували будинок, який знаходиться під трасою зльоту-посадки літаків.

“Власник цього будинку їх в обличчя не бачив і не знав, що вони там робили, а гроші отримав по перерахунку. А коли зробили огляд будинку, там теж знайшли дві гвинтівки з оптичними прицілами”, – розповів глава області.

Губернатор підкреслив, що затримані – не з Прикарпаття, а з інших областей України.

“Нормальні колядники зі зброєю колядувати на Прикарпаття не приїжджають”, – наголосив Вишиванюк.

Нагадаємо, останнім часом в Україні почастішали арешти. Окрім взяття під варту представників кримінального світу, заарештовували також працівників уряду Тимошенко та націоналістів. Янукович днями звернувся до правоохоронців і суддів  з вимогою не допускати зловживання правом на арешти.

tsn.ua