Ви переконані, що Ваш знак Зодіаку все той же?

Ви вважаєте, що народилися під знаком Терезів? Лева? Козерога? Виявляється, це вже не так: знаки Зодіаку вже давно “зрушилися” майже на місяць назад.
Астрологічний знак визначається положенням Сонця в одному із сузір’їв на момент народження людини. Проте з’ясувалося, що складений майже 3000 років тому астрологічний календар сьогодні вже не точний: виходить ситуація, коли астрологи говорять про положення Сонця в одному сузір’ї, а астрономи показують, що світило знаходиться в іншому, зазначає видання “LiveScience”. З урахуванням нових даних виходить, що ті, хто народився, наприклад, під знаком Діви, фактично належать знаку Лева, Козероги – Стрільця, Раки – Близнюка і так далі.

Крім того, в підкоригованому гороскопі виділяють 13-й знак Зодіаку – Змієносець, якого немає в більшості основних зодіакальних календарів: давні шумери не включили його до свого календаря, оскільки вирішили, що число зодіакальних сузір’їв має збігатися з кількістю місяців у році. Проте, астрологи називають це сузір’я, розташоване між Скорпіоном і Стрільцем, важливим. Людині, котра народилася під ним, приписують такі якості: чесність, інтелектуальність, сексуальний магнетизм, схильність до змін, ревнощі.

Таким чином, нині розподіл знаків Зодіаку виглядає так: Козеріг: 20 січня – 16 лютого; Водолій: 16 лютого – 11 березня; Риби: 11 березня – 18 квітня; Овен: 18 квітня – 13 травня; Телець: 13 травня – 21 червня; Близнюки: 21 червня – 20 липня; Рак: 20 липня – 10 серпня; Лев: 10 серпня – 16 вересня; Діва: 16 вересня – 30 жовтня; Терези: 30 жовтня – 23 листопада; Скорпіон: 23-29 листопада; Змієносець: 29 листопада – 17 грудня; Стрілець: 17 грудня – 20 січня.

Причина такої “реформи” в системі Знаків Зодіаку – зрушення осі Землі протягом останніх тисячоліть, через що і відбувалося корегування положення Сонця в зодіакальних сузір’ях при проходженні світила по небесній сфері. Осьові коливання Землі, у свою чергу, викликані впливом гравітації Місяця. Вперше явище прецесії (повороту осі об’єкту, що обертається, під дією зовнішніх чинників) відзначив Аристарх Самосський, який жив 280 року до н.е..

Говорячи про інші видимі зміни на зоряному небі, Джо Рао з нью-йоркського планетарію “Хейден” зазначає: “Сьогодні ми вважаємо Полярну зірку найяскравішою і найбільш співпадаючою з Північним полюсом Землі. Проте кілька тисяч років тому, за часів спорудження єгипетських пірамід, такою зіркою була не вона, а Тубан у сузір’ї Дракона. Ще через 12 тис. років Полярною зіркою для Землі буде Вега в сузір’ї Ліри”.

Укрінформ