Виміряти температуру тіла людини тепер можна …за допомогою дзеркала!

Дзеркало зі спеціальним інфрачервоним сенсором, який віддалено вимірює температуру тіла людини, яка стоїть перед дзеркалом, представила в Токіо японська компанія NEC/Avio Infrared Technologies.
Дзеркало дає змогу без фізичного контакту з’ясувати температуру тіла людини, яка в нього дивиться. Якщо температурний показник вийде за межі біологічної норми, дзеркало подасть звуковий сигнал. Крім інфрачервоного сенсора, в пристрій вбудовано прозорий рідкокристалічний дисплей, який відображає результат вимірювання температури тіла. Якщо у дзеркало ніхто не дивиться, дисплей відображає дату, час, вологість повітря та кімнатну температуру.

Згідно з специфікаціями пристрою, вказаними на сайті виробника, дзеркало має діагональ 30 см, важить 1,2 кг і вимірює температуру з погрішністю 0,5 градуса за Цельсієм, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на РІА Новини.

“Ми розраховуємо, що наші дзеркала користуватимуться популярністю у школах, лікарнях, офісах компаній, громадському транспорті та інших місцях скупчення людей”, – заявили представники компанії.
Виробник планує продати у 2011 році до п’яти тисяч пристроїв.