Google готує серйозного конкурента iTunes

Компанія Google планує запустити музичний сервіс для Android-смартфонів. Техноблог Gizmo Fusion пише, що в операційній системі Google Android 2.3 Gingerbread буде опція по синхронізації музики.
Ймовірно, мова йде про можливість синхронізувати музичну колекцію користувача на смартфоні з колекцією на віртуальному сервері. Для цього користувачам буде достатньо натиснути на спеціальне поле Sync Music.

Разом з тим Google поки не оголошував офіційно про запуск сервісу з подібною назвою. Невідомо, чи буде синхронізація доступна лише при підключенні до комп’ютера, або музику можна буде завантажити за допомогою бездротового з’єднання Wi-Fi або по мережах мобільного зв’язку.

Google має власний магазин додатків для Android-смартфонів – Android Market. Цей магазин є аналогом Apple App Store. У той же час Apple має і окремий клієнт iTunes, який дозволяє купувати і завантажувати музику безпосередньо на портативні пристрої компанії.

Також iTunes можна встановити і в якості комп’ютерної програми. Чи буде Google випускати комп’ютерну програму на кшталт iTunes поки не повідомляється.