Ужгород: Інспектора кримінально-виконавчої служби України впіймали на передачі ув’язненому психотропної речовини

У листопаді 2010-го року, не пропрацювавши і року на посаді молодшого інспектора режиму і охорони Закарпатської установи виконання покарань громадянин Л. встановив неслужбові стосунки з ув’язненим, який утримувався в камері Закарпатської УВП.
За інформацією старшого помічника прокурора області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів, пов”язаних з обмеженням особистої свободи громадян Віталія Більця, під час чергування інспектор незаконно та приховано заніс на територію режимного корпуса Закарпатської установи виконання покарань у поліетиленовому пакеті порошкоподібну речовину бежевого кольору, яка за висновком науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Закарпатській області містила психотропну речовину, обіг якої обмежено, а саме метамфетамін масою 0,0265 грам.

Дану речовину інспектор передав ув’язненому, за що отримав грошову винагороду в розмірі 200 грн., чим порушив вимоги Закону України „Про попереднє ув’язнення” та „Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань”.

Цю наркотичну речовину невдовзі виявили співробітники установи під час проведення огляду в одній із камер. Речовина була захована поміж дошками підлоги, про що складено відповідний акт.

Таким чином, інспектор Л., діяв протиправно та вчинив адміністративне правопорушення.
За цим фактом прокуратурою області складено протокол про вчинення корупційного діяння. За результатом розгляду якого, Ужгородським міськрайонним судом винесено постанову про притягнення цього інспектора до відповідальності та накладення на нього штрафу у розмірі близько 500 гривень.

За скоєння цього протиправного вчинка порушника звільнили з органів кримінально-виконавчої служби України.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області