МЗС хоче створити нову бібліотеку для українців в Росії

МЗС України працює над створенням нового бібліотечного центру для українців в Росії. Про це йде мова в коментарі директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Олега Волошина. Зокрема, він зазначає, що “для Міністерства закордонних справ України питання задоволення культурно-освітніх прав більш, ніж двохмільйонної української громади в Російській Федерації є одним із пріоритетних пунктів на порядку денному українсько-російських відносин. У цьому напрямку здійснюється комплекс заходів”.
“Так, за дорученням міністра закордонних справ Костянтина Грищенка Посольство України в РФ працює над тим, щоб ситуація навколо Бібліотеки української літератури у Москві нормалізувалася якомога швидше, а слідчі дії, які там проводять правоохоронні органи, ніяк не перешкоджали користування бібліотечними фондами”, — йдеться в коментарі.

За словами Волошина, “паралельно з цим ведеться робота зі збільшення фондів бібліотеки на базі Культурного центру України в Москві, який планують перетворити на головний осередок популяризації класичної та сучасної української літератури в Росії, яка, перебуваючи під прямим керівництвом українських органів влади, користуватиметься всіма необхідними гарантіями від ситуацій, аналогічних неприємного розвитку подій навколо БУЛ.

На думку Волошина, такі дії “сприятимуть постійним зусиллям МЗС, інших міністерств і відомств України, спрямованим на задоволення потреб етнічних українців на території Російської Федерації”.

ForUm