На майданчику для вертольота Януковича знаходять рештки людей

Під час будівництва майданчика для вертольота президента на Парковій дорозі робітники часто натикаються на людські кістки та черепи.

Будівництво майданчика для вертольота президента Віктора Януковича, яке зараз йде біля Верховної ради в Києві, не обійшлося без несподіванок. Як розповіли робочі, вони часто знаходять тут рештки людей, пише “Сегодня”.

“Вздовж майданчика викопується траншея під комунікації. Буває, що бригада знаходить тут людські кістки й черепи. Очевидно, це прах жертв Другої світової війни. Ми акуратно збираємо ці кісточки в пакет і десь під горбком акуратно закопуємо”, – розповіли нам робітники.

За словами історика, не виключено, що це останки жертв революції, яких розстрілювали чекісти в 1918 році.

“Швидше за все, це відбувалося на пагорбі, на якому стоїть зараз Верховна рада, – тіла скочувалися вниз. Будь-яке організоване кладовище там навряд чи було, адже поруч знаходилися житлові будинки. На користь чекістів також говорить і те, що робітники не знаходять будь-яких речей поруч з останками. А більшовики, як відомо, часто розстрілювали роздягнених людей. До речі, робочим, перш ніж ховати прах по Києву, ми б радили викликати міліцію, як і належить в таких випадках”, – розповів відомий історик Дмитро Малаков.

Нагадаємо, дві ділянки землі, які Київрада виділила під вертолітний майданчик Віктора Януковича на Парковій дорозі, передані президентові в оренду на 25 років, орендна плата становитиме 2 млн грн. на рік.

tsn.ua