Тимошенко закликає Нацбанк оприлюднити інформацію про емісію гривні в 2010 році

Лідер Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко закликає голову Національного банку України оприлюднити інформацію про емісію гривні в 2010 році.
“Зараз я хотіла б, спираючись, в тому числі і на прийняті з ініціативи нашої політичної сили закони про вільний доступ до інформації, звернутися до голови Національного банку України, щоб він офіційно, публічно, відкрито оприлюднив цифру, скільки емісії, тобто друку гривні, було зроблено в період 2010 року”, – сказала вона в середу журналістам, вийшовши після допиту в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України.

Вона висловила переконання в тому, що глава Нацбанку несе відповідальність за цю інформацію.

Також Ю. Тимошенко повідомила, що опозиційні сили оприлюднять всі наявні у них дані про емісію гривні в минулому році.

“Якщо глава Нацбанку дійсно контролює політику Нацбанку, якщо він розуміє, яку посаду він зайняв, нехай він оприлюднить суму надрукованих грошей”, – сказала екс-прем’єр.

Говорячи про сам допит, Ю. Тимошенко підкреслила, що їй нема чого коментувати, “тому що нічого нового, ніяких істотних подій у прокуратурі не відбувається”.

“Просто проводять якісь порожні нескінченні допити, які не мають під собою жодних підстав”, – розповіла лідер “Батьківщини”.

Ю. Тимошенко також повідомила, що вона поки не знає, коли прийде на наступний допит до Генпрокуратури.