Українських студентів запрошують на навчання до Чехії

Розпочався прийом заяв від українських студентів на надання їм стипендії у вишах Південно-Моравського краю. Про це повідомили у прес-службі Чеської республіки.

Програма “Стипендії для іноземних студентів”, яку пропонує Південно-Моравський центр міжнародної мобільності, призначена для іноземних студентів із країн, які не є членами ЄС, котрі бажають навчатися в одному з вищих навчальних закладів Південно-Моравського краю за чеськими навчальними програмами.

Програма пропонує:

1. Стипендію розміром у 6000,00 чеських крон щомісяця упродовж першого року навчання на покриття основних витрат на забезпечення перебування (у разі добрих результатів у навчанні фінансову підтримку в подальші роки студентам надає безпосередньо вищий навчальний заклад).

2. Допомогу у процедурі подання заяви до вищого навчального закладу та протягом першого року навчання (нострифікація дипломів, інформаційні послуги, візи, справи, пов’язані з навчальним процесом тощо).

До 30 січня 2011 року студенти, які бажають навчатися за магістерською програмою чеською мовою у вищих навчальних закладах міста Брно, повинні заповнити бланк заяви на отримання стипендії на веб-сторінці.