Закарпаття: У ході операції податківців “Зимовий курорт” до порушників застосовано штрафні санкції на суму 213,7 тис. грн.

Як ми вже повідомляли, із грудня 2010 року на виконання розпорядження ДПА України у ряді областей, у т.ч. Закарпатській, проводиться профілактична операція «Зимовий курорт».

Працівниками підрозділів управління податкового контролю юридичних осіб та податкової міліції наразі проведено 37 перевірок (у т.ч. 3 планові) суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у місцях масового відпочинку людей, зокрема, щодо дотримання законодавства про розрахунки в готівковій формі. Податківці виявили ряд порушень, у т.ч. зафіксували порушення обігу готівки, а саме невідповідність сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків, відсутність щоденних фіскальних звітів тощо. У результаті до порушників застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму 213,7 тис. грн., зменшено збитки на суму 999,5 тис. грн., до бюджету вже надійшло 171 тис. грн.

Працівники податкової служби області звертають увагу суб’єктів господарювання на обов’язкове дотримання законодавства у сфері надання послуг туристичного характеру, зокрема, на наявність усіх необхідних дозвільних документів.

Державна податкова адміністрація у Закарпатській області наголошує, що тільки за дотримання законодавчих вимог підприємці зможуть гідно презентувати наш край, отримувати прибутки, а туристи матимуть тільки хороші спогади про відпочинок.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян  ДПА у Закарпатській області