Закарпаття: В Ужгороді презентували регіональний “Громадський центр”

Сьогодні, 20 січня, в Ужгороді відбулося офіційне відкриття Закарпатського «Громадського центру». Організатори приурочили презентацію на честь Дня соборності України.

Як заявив один з організаторів заходу, громадський діяч, експерт Інституту Політичної Освіти Олександр СОЛОНТАЙ – «На Закарпатті давно назріла необхідність відкрити громадський центр, де активні люди могли б вільно збиратися, планувати свою діяльність, проводити заходи, клуби та презентації, передавати один одному інформаційні та просвітницькі матеріали, зустрічатися тощо. Ми вирішили заповнити цю нішу, тим більше що з багатьох громадських структур та організацій, лише декілька мають необхідні матеріальні умови для діяльності. Усі інші ми запрошуємо до співпраці з «Громадським центром».

«Заснований нещодавно «Громадський центр» покликаний стати місцем зустрічі громадських активістів, проведення громадських заходів різноманітного характеру в обласному центрі, центром навчань та підготовки активістів об’єднань громадян, політичних, благодійних організацій, ініціативних груп з покращення життя у багатоповерхових будинках, мікрорайонах тощо» – додає Володимир ФЕСЬКОВ – редактор громадської газети «ВАРТО знати», громадський діяч.

«Громадський центр» побудований за принципом відкритого ресурсного центру. В багатьох регіонах та сусідніх країнах такі центри існують давно, в Ужгороді ж центр, повністю орієнтований на всю активну громадськість – створюється вперше. Вже сьогодні «Громадський центр» обладнаний:

– меблями для проведення заходів;

– безпровідним інтернетом (Wi-Fi);

– столиком для поширення інформаційних матеріалів між громадськістю;

– матеріалами для проведення семінарів, тренінгів та інших освітніх заходів;

Наразі проводиться робота по формуванню піклувальної ради громадського центру та експертної бази досвідчених громадських діячів, які будуть надати консультативну допомогу менш досвідченим громадським діячам.

Користування «Громадським центром» для інституцій громадянського суспільства повністю безкоштовне.

Інформацію про новини та події, що відбуватимуться в центрі планується поширювати через інтернет та електронну розсилку.

Ареса «Громадського центру»: вул. Підгірна, 17, 1-й поверх, м.Ужгород.

Контактні особи: Володимир Феськов, 063 287 34 34, 066 317 36 13

feskov.v@gmail.com, Олександр Солонтай, 050 372 5 100