Парламент Чечні вимагає вигнати Жириновського з Думи

Чеченських депутатів і главу республіки Рамзана Кадирова обурив виступ лідер ЛДПР на одному з державних телеканалів. Його звинуватили у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Парламент Чечні на позачерговому засіданні зажадав заборонити діяльність на території Росії партії ліберал-демократів, а самого лідера ЛДПР Володимира Жириновського позбавити мандата депутата Держдуми.

Причиною обурення чеченських депутатів став виступ Жириновського у телевізійному ефірі на тему міжнаціональних відносин.

Спікер парламенту Чечні Дукуваха Абдурахманов “виступив з різкою критикою на адресу заступника голови Державної думи, який на держтелеканалі “Росія”, в передачі “Поєдинок”, озвучив низку націоналістичних висловлювань, спрямованих на розпалювання в Росії міжнаціональної ворожнечі та релігійної нетерпимості”, – повідомили у прес-службі уряду Чечні.

Раніше своє обурення словами лідера ЛДПР висловив голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров.

“Я вкрай обурений і вражений тим, що сталося в ефірі одного з федеральних телеканалів країни. Мені абсолютно незрозуміло, чому і в чиїх інтересах Жириновському на всю Росію дозволили робити шовіністичні заяви, які провокують міжнаціональну ворожнечу, ненависть не тільки між окремими людьми або групами осіб, але між цілими народами”, – заявив Кадиров.

Він додав, що Жириновський має на меті “викликати в країні хаос, міжнаціональні та міжконфесійні війни, які в результаті можуть призвести до розпаду Росії, перетворення її на третьорозрядну державу”.

tsn.ua