Ужгород: Політичні партії Закарпаття об’єдналися проти реперсій

Партії Закарпатської області оприлюднили Звернення до керівництва політичних партій країни, в якому оголосили про об’єднання з метою протистояти репресіям та тоталітаризму.

Звернення Закарпатських обласних організацій політичних партій та громадських організацій краю до лідерів політичних партій України демократичного спрямування:

Наприкінці другого десятка років свого існування Україна опинилась перед небезпекою втрати не лише демократичних свобод, але й незалежності. Сьогоднішня влада, діючи в інтересах великого капіталу, пішла шляхом згортання прав людей як на свободу думки, так і на право достойного існування. Відбувається деукраїнізація України, відроджується тоталітарна система. Інформаційні повідомлення все більше нагадують незабутні 90-ті роки, коли чи не щодня відбувались збройні кримінальні з’ясування стосунків.

Складається враження, що кримінал знову повернувся в Україну і намагається нав’язати суспільству свої закони. Проте керівництво країни пішло ще далі. Наразі ми бачимо, що репресивна машина держави повернулась до практики сталіністів 30-тих років ХХ століття, заарештовуючи усіх, хто може протистояти існуючому клану – від підприємців до політиків. Якщо так триватиме і далі, то об’єктом репресій зможе взагалі стати кожен громадянин. Незалежно від національності, суспільного статусу чи майнового стану.

Усвідомлюючи вищесказане, ми, керівники Закарпатських обласних організацій політичних партій, громадських організацій краю та представники громадськості, вбачаючи загрозу формування в Україні нинішніми очільниками країни тоталітарної та антиукраїнської за суттю держави, заявляємо свій протест політиці репресій, утвердженню тоталітаризму, деукраїнізації України, знедолення більшості населення та спробам сепаратизації Закарпаття. Закликаємо і вимагаємо від лідерів демократичних політичних сил України:

1. залишити особисті образи та амбіції у минулому і спільно виступити на захист демократичних та національних цінностей;

2. провести спільну прес-конференцію із запрошенням на неї керівників закордонних дипломатичних місій та журналістів, на якій чітко заявити про свою позицію щодо здійснення сьогоднішньою владою політичних репресій та антинародної політики;

3. продовжити інтенсивну роз’яснювальну роботу серед громадян України щодо здійснення теперішньою владою Януковича-Азарова так званих реформ, які призводять до погіршення соціально-економічного стану простих українців і збагачення олігархів.

“Світ твоїх новин”