Янукович будує не позаблокову, а поліцейську державу!

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко розкритикував діяльність Президента Віктора Януковича у сфері забезпечення діяльності збройних сил. “Янукович оголосив Україну позаблоковою державою в липні минулого року, але наступного кроку не зробив”, – сказав Гриценко.
За його словами, будувати армію держави, яка у сфері оборони розраховує на партнерів і союзників, – це одне, а будувати армію держави, яка оголосила себе позаблоковою, а значить, у сфері оборони покладатиметься виключно на власні зусилля, – абсолютно інше.

“В нинішній ситуації позаблоковості, армія повинна виконувати набагато більше функцій, ніж у випадку співпраці із союзниками, а значить, повинна мати набагато більший бюджет і набагато краще матеріальне забезпечення.Цього сьогодні немає. І не очікується”, – заявив Гриценко.

Гриценко розповів, що Янукович сьогодні віддає пріоритет розвитку інших силових структур – прокуратури, Служби безпеки, міліції, внутрішніх військ. “Тобто силам, які захищатимуть владу від народу, а не народ від зовнішньої агресії. Таким чином Янукович будує поліцейську державу”, – підкреслив Гриценко.

Телеканал “24”