Концепцію мовної освіти розкритикували представники українського письменства

Розроблений Міністерством освіти і науки, молоді та спорту проект Концепції мовної освіти в Україні є неприйнятним та таким, що не має права на існування в українській освіті. Про це йдеться у зверненні ряду українських письменників до міністра МОН Дмитра Табачника.
“Опублікований документ фактично дає підстави для того, щоб у сфері освіти російська мова користувалася невиправданими перевагами, суттєво зменшуючи стимули до вивчення державної української мови не тільки представниками інших національностей, які мешкають на території України, а й українцями”, – йдеться у зверненні.

Звернення підписали Наталка Білоцерківець, Теодозія Зарівна, Микола Рябчук, Людмила Таран, Ірен Роздобудько, Олесь Ільченко, Анатолій Дністровий, Ірена Карпа, Лариса Денисенко та інші молоді письменники.

Міносвіти виставив на своєму сайті для обговорення проект Концепції мовної освіти в Україні. За висновками ряду експертів, цей законопроект істотно звужує використання української мови в загальноосвітніх закладах.

Укрінформ